Transfusionsinstruktion, Regional - Elektronisk opsætningskontrol og rapportering af blodkomponenter , TI
Der er foretaget en del ændringer i tekst og billeder i instruktionen som følge af overgang til Sundhedsplatformen. Nyt afsnit: Problemløsning.
Alle ændringer er markeret med gul markering.
Formålet med denne instruktion er, at beskrive elektronisk blodopsætning foretaget "bedside" op mod Blodbankens IT system.
Se også: Quick guide bilag 8 version 3. Elektronisk opsætning og samtidig registrering af blodkomponenter (dok ID 273421)
Instruktionen henvender sig til sundhedspersonale, der er opsætter blodkomponenter på alle regionens sygehuse.
Bemærk: Akut-blod kan IKKE opsættes elektronisk. Dette skyldes, at blod fra akutkurv ikke er udleveret til patienten i blodbankens IT system.
Elektronisk opsætningskontrol kan foretages via Sundhedsplatformen med patient i kontekst. Krævet udstyr er en PC med en stregkodeskanner tilkoblet. Bemærk: En Rover kan ikke anvendes, da den ikke kan tilgå InterInfo.
Alle komponenttyper (erytrocytter - plasma og trombocytter) kan opsættes elektronisk.
Krav: Recipient bærer et ID-armbånd med QR-kode (printet fra Sundhedsplatformen) Blodet er udleveret af blodbanken/afhentet i udleveringskøleskab/HemoSafe skab (IKKE HENTET FRA AKUTKURVEN).
Fordele ved elektronisk opsætningskontrol og rapportering: - opsætning kan foretages alene, idet blodbankens IT system fungerer som kontrollant. - Anvendte komponenter ses i InterInfo i Transfusionshistorikken, så det er let at få et overblik over, hvad der er tilbage, hvis flere er bestilt.
Ved akut transfusionsbehov eller manglende patientarmbånd anvendes manuel opsætningskontrol: Se Blodkomponenter - manuel opsætning og kontrol af Dok-ID 547861.
Når blodet er løbet ind kan Transfusionsjournal og den tomme pose kasseres.
OBS!
Ved transfusionskomplikation
under eller efter transfusionen.
Ring til blodbanken og udfyld bilag 9 Komplikationsskema: Transfusionsinstruktion Quick
guider dok ID 273421 Bilaget sendes til lokal
blodbank. Hvis blodet efter opsætningskontrol er gennemført alligevel ikke sættes op, sendes transfusionsjournal mrk. "Ikke transfunderet" til den lokale blodbank.
I InterInfo vil udført opsætningskontrol og rapportering kunne ses i fanen Transfusionshistorik.
Hvis en patient overflyttes til en anden afdeling under transfusionen, noteres det et sted på transfusionsjournalen: "Elektronisk opsat" Blodpose og transfusionsjournal kan kasseres efter endt transfusion.
Det virker ikke. Jeg kan ikke scanne fra armbåndet. Har du scannet en QR-kode på armbåndet? Ja, men den vil ikke tage stregkoden (patientens cpr-nr) Prøv at genstarte PC`en (det bør man i øvrigt gøre dagligt).
Det virker stadig ikke Det hjalp heller ikke
Opsæt blodet manuelt (find en kontrollant) og husk at sende den udfyldte Ved problemer er det altid vigtigt, at det er den rigtige patient, og at du har sikret dig, at det er den rigtige blodkomponent, du står med: Patientens navn/cpr-nr. og at komponentnummer på transfusionsjournal stemmer overens med det nummer, der er på posen.
Det er den kliniske afdelings ansvar at personale, der opsætter blod er oplært til at udføre funktionen.
Koncern IT har ansvaret for, at brugere får adgang til at anvende blodbankens webapplikation, som tilgås fra Sundhedsplatformen.
Fejl i udstyr i forbindelse med anvendelse af Elektronisk opsætningskontrol skal meldes til Helpdesk.
Det er den kliniske afdelings ansvar, at blodet ikke transfunderes efter 4 timer fra afhentningstidspunktet.
Denne instruktion er udarbejdet af Transfusionscentret, Næstved Sygehus, og er godkendt af Region Sjællands regionale transfusionsråd. Den gælder for hele Region Sjælland.
Ved anvendelse af elektronisk opsætningskontrol, registreres opsætning tidstro i Blodbankes IT system. Data fremgår: initialer på opsætter, dato og tid.
InterInfo - Tidligere benævnt Opus Blodbank
SP = Sundhedsplatformen
Beskrevne QR koder indeholder en sikkerhedskode sammen med CPR nummeret, som er sat som et krav i Blodbankens IT system ved elektronisk blodopsætning.
Referencedokument (Dok ID 252338) 29.11.2017
| |